Paris, Frankrike

“One Night in Paris – is like a year in any other place”, “Paris det är städernas stad”,       “I love Paris in the springtime”, “Sous le ciel de Paris”!!!

Paris väcker många känslor och skänker glöd till såväl penna som kropp och själ. Det är nog anledningen till att det har skrivits så många texter om staden såväl musikaliska verk som rent litterära. Och visst finns det mycket att upptäcka … En stilla promenad vid floden Seine, kanske hitta ett fynd i bouqinisternas boklådor. Sitt på ditt favoritcafé med en kaffe eller varför inte ett glas vin, och titta ut över den aldrig sinande strömmen av förbi-passerande människor. Klättra upp för den smala trappan till kyrkan Notre Dames torn och få samma vy som Victor Hugos ringare Quasimodo. Möjligheterna i Paris är oändliga och det finns hela tiden nya platser att se och uppleva.

L’Escargot, Huitres, Boeuf BourgigParis Monets trädgård Maj 2011 115non, Paté de Campagne, Crudités, Soup à l’Oignon, Croque Monsieur och mycket annat får det att vattnas i munnen. Inga problem det finns många trevliga vattenhål i Paris såväl mer exklusiva restauranger som brasserier av mer bohemisk karaktär. Ingen behöver gå hungrig i Paris, det finns utrymme för alla smaker och alla plånböcker.

Promenader och vandringar genom staden inrymmer även en hel del historia. På Ile de la Cité passerar man revolutionsfängelset där de som skulle giljotineras väntade på slutet eller också går man in i Notre Dame-kyrkan och upplever historiens vingslag. Vill man ännu flyga ännu längre tillbaka kan man gå ner i kryptan vid torget utanför Notre Dame. Även en vandring på den trevliga slingrande Rue Mouffetard med sina små butiker, caféer och restauranger, ger ett eko av historia. Gatan som är en av stadens äldsta går där leden till Rom gick i antiken.

button

Box image

Resan Bokad?

Beställ då en quizkortlek för just Din
destination. 200 frågor och svar i fem kategorier kring spännande och intressanta fakta om Ditt resmål.
Få ut mer av resan , beställ en quizkortlek genom att klicka på knappen nedan.

Box image

Förläng nöjet med resan - börja hemma!

Planera resan hemma tillsammans med Dina medresenärer. Använd frågeleken som ett komplement till dagens guide-böcker. Den perfekta förberedelsen inför resan!

IMG_1015