London, England

William Shakespeare, Wilhelm Erövraren, Sir Winston Churchill, Queen Victoria, Lord Nelson och Björn Borg är några av alla de som genom århundraden har erövrat London, om än på olika sätt. Huvudstaden på ön som så länge endast kunde nås över hav eller luft, erövras numera av turister som tar tåget från det Europeiska fastlandet. Den enorma smältdegel av nationaliteter som staden utgör bjuder på smaker från Jamaica och Indien med flera länder från det Brittiska Imperiet, traditionella engelska tesalonger och numera har även många italienska och franska restauranger funnit sin plats i staden.

P1010015

Talar man om London så är det naturligtvis mycket kopplingar till fotboll. Och visst är det “nice” att ta en öl på puben med favoritlagets supportrar både före och efter matchen. Stämningen både där och på arenorna Stanford Bridge, Highbury Park, White Hart Lane m fl måste bara upplevas.

Även många turister vill boka in minst ett teater- eller musikalbesök. Den spännvidd på repertoar som staden erbjuder gör att det bara är att välja och vraka. Det finns som regel alltid något som tilltalar och att föreställningen äger rum i någon fantastisk lokal gör inte det hela sämre.

Museibesökaren finner också sitt lystmäte i London. De finns över 240 olika muséer i staden. De stora välkända som konstmuséet Tate Britain, British Museum, Victoria and Albert Museum samsas med mindre muséer över enskilda författare, musiker eller andra varianter kopplade till historiens gång. Utbudet är så stort att det torde finnas något som passar såväl barn som vuxna.

Något som annars ofta lockar i storstaden är just att bara ströva omkring och finna små butiker, caféer och barer. Med hjälp av Quiz-kortleken tror vi att vi kan lotsa er till trevliga och intressanta ställen som ni kanske annars inte funnit.

 

button

Box image

Resan Bokad?

Beställ då en quizkortlek för just Din
destination. 200 frågor och svar i fem kategorier kring spännande och intressanta fakta om Ditt resmål.
Få ut mer av resan , beställ en quizkortlek genom att klicka på knappen nedan.

Box image

Förläng nöjet med resan - börja hemma!

Planera resan hemma tillsammans med Dina medresenärer. Använd frågeleken som ett komplement till dagens guide-böcker. Den perfekta förberedelsen inför resan!

P1000741