Om oss

VÄLKOMMEN TILL QUIZPACKER – “GUIDING BY QUIZZING”.

Som vana resenärer såväl i tjänst som på fritiden, samt intresserade av frågetävlingar, har vi länge efterfrågat en frågelek om det resmål dit vi ämnat oss. Denna lek skulle komplettera de guideböcker vi ofta inhandlar och även utgöra ett nöjsamt och lärande tidsfördriv på flyget till destinationen. Då vi emellertid inte funnit denna typ av frågelek bestämde vi oss för att fylla vår, och som vi tror många andras, efterfrågan på egen hand.P1000775

Ledstjärnan i vårt arbete är nyfikenhet och att inte enbart ställa frågor kring det självklara utan att lyfta fram sådant som kanske inte är så välkänt trots att destinationen besökts ett flertal gånger. Tanken är att man, precis som när man läser en guidebok, skall lära sig en hel del nytt om resmålet. En annan viktig del i upplägget av quizleken är enkelhet, frågor på den ena sidan och svar på den andra tryckta på en kortlek som man enkelt kan ha med sig. Vi har även varit angelägna att göra korten av en kvalitet som håller för spel såväl på stranden, på caféet och på balkongen till fördrinken. Kategorierna vi delat in de 200 frågorna i är Historia, Kultur, Geografi, Språk och Blandat. Kategorin Språk som skiljer sig från traditionella frågespel, har vi tagit med för att vi vet att det är kul och att det uppskattas om man kan några fraser på landets språk. Det kan helt enkelt vara en dörröppnare om man t ex kan beställa maten på italienska. Naturligtvis är det även en fördel att begripa enklare skyltar och ord i matsedeln.

Då vi kontinuerligt arbetar med att ta fram quizlekar till nya destinationer, är ni välkomna att kontakta oss om ni har speciella önskemål. Vi är även tacksamma om ni har övriga synpunkter på quizzen, såväl positivt som förbättringsförslag. Världen är ju i ständig förändring och vi vill naturligtvis följa med i en ständig förbättring.

Välkommen till Quizpacker!!!

Carl Johan Schlyter

Bromma 2016

Box image

Resan Bokad?

Beställ då en quizkortlek för just Din
destination. 200 frågor och svar i fem kategorier kring spännande och intressanta fakta om Ditt resmål.
Få ut mer av resan , beställ en quizkortlek genom att klicka på knappen nedan.

Box image

Förläng nöjet med resan - börja hemma!

Planera resan hemma tillsammans med Dina medresenärer. Använd frågeleken som ett komplement till dagens guide-böcker. Den perfekta förberedelsen inför resan!

09-10 060