Mallorca, Spanien

Den största av öarna i ögruppen Baléarerna, Mallorca, har i årtionden varit ett favoritresmål för många svenskar. Den gröna ön som under ett flertal år förknippades mest med ett våldsamt festande, erbjuder det mesta man kan önska sig av en semesterdestination. Undangömda badvikar där det härliga medelhavsvattnets kluckande ackompanjeras av fågelsång kombineras med vandringar i bergen (på grund av värmen företrädesvis inte på sommaren) som ger fantastiska naturupplevelser som etsar sig fast i minnet en lång tid efter att man lämnat ön bakom sig.

 

 P1030379Spännande kultur av olika slag finns över hela ön. I de små byarna florerar den lokala kulturen i form av restauranger, caféer och hantverkare. Sa Granja, en av Mallorcas största gårdar, var i stort sett helt självförsörjande. Man producerade vin, vävde tyger, hade egen läkarmottagning och till och med en tortyrkammare på gården. Idag fungerar den som ett levande museum där gårdens liv på 1700-1800 talet visas. Gården ligger i närheten av byn Esporles och är väl värt ett besök. Varför inte kombinera det med en tur längs Tramontanabergens slingriga, men fina, vägar på öns västkust.

 

Även musik präglar Mallorca, såväl klassisk musik på Chopinfestivalen i Valldemossa som körsång i kloster och kyrkor och naturligtvis även modernare musik på nattpalatsen på charterdestinationerna.

 

 

button

Box image

Resan Bokad?

Beställ då en quizkortlek för just Din
destination. 200 frågor och svar i fem kategorier kring spännande och intressanta fakta om Ditt resmål.
Få ut mer av resan , beställ en quizkortlek genom att klicka på knappen nedan.

Box image

Förläng nöjet med resan - börja hemma!

Planera resan hemma tillsammans med Dina medresenärer. Använd frågeleken som ett komplement till dagens guide-böcker. Den perfekta förberedelsen inför resan!