Barcelona, Spanien

Vad är Barcelona?

Barcelona är mycket. Det är Gaudis mästerverk Sagrada Familia, som ännu ej är färdigbyggt, och alla andra märkliga Modernistabyggnader som dyker upp här och var över hela staden. Det är den stora paradgatan Ramblas, där turister och Barcelonabor  trängs mellan allkonstnärer, caféer och försäljare med ambition att sälja allt från fotbollsmärken till porslinskoppar.

Barcelona DSC00507är också stränderna och hamnen, där man inbjudes att titta närmare på Medelhavets fiskbestånd eller ett fullskaligt galärskepp från 1500-talet.

Barcelona kopplas självklart också väldigt mycket ihop med sport och idrott. Olympiska spelen och dess arenor i stadsdelen Montjuic samt fotbollslaget FC Barcelona och stadion Camp Nou. Alla de gulröda tröjor, flaggor och halsdukarna utgör också en viktig och betydande del av stadens identitet. Färgerna och fanorna betyder väldigt mycket för Katalonien och dess huvudstad Barcelona.

Musik, festival och mat utgör även det en utomordentligt pusselbit i definitionen av vad Barcelona är. Bland våra 200 frågor och svar om staden lockar och stimulerar vi till utflykter och besök som möjligen inte annars skulle blivit av. Och när man kommer hem så har man ytterligare något att berätta för sina vänner och bekanta, vilket kanske skapar ett intresse för dem att vidga sina vyer och själv på plats se det ni beskrivit.

Box image

Resan Bokad?

Beställ då en quizkortlek för just Din
destination. 200 frågor och svar i fem kategorier kring spännande och intressanta fakta om Ditt resmål.
Få ut mer av resan , beställ en quizkortlek genom att klicka på knappen nedan.

Box image

Förläng nöjet med resan - börja hemma!

Planera resan hemma tillsammans med Dina medresenärer. Använd frågeleken som ett komplement till dagens guide-böcker. Den perfekta förberedelsen inför resan!